Opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialist

U kunt medisch schoonheidsspecialist worden indien u al bent opgeleid tot schoonheidsspecialist.

Voor schoonheidsspecialisten die specialist willen worden in de medische aspecten van het beroep, is er nu een masterclass dermatologie. Deze masterclass kan in eigen tempo worden gevolgd en bestaat uit verschillende modules. In de masterclass ligt de nadruk vooral op praktische vaardigheden, het hanteren van medische richtlijnen, het helder communiceren met medische disciplines en dossiervorming.

De specialistische huidbehandelingen die in de opleiding getraind worden, zijn gebaseerd op wetenschappelijke toepassingen en medische richtlijnen. In iedere
module zijn één of meerdere dagdelen ingericht voor het trainen van praktische vaardigheden onder directe coaching van dermatologen en andere deskundigen. De modules van de masterclass worden op verschillende momenten georganiseerd, zodat de cursist zijn eigen werktempo kan bepalen. Iedere module kan apart gevolgd worden en na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat. Vrijstellingen zijn alleen mogelijk na overleg, op basis van gelijkgestelde diploma’s.

Masterclass
Masterclass bestaat uit 9 modules welke theorie en praktijk elementen bevatten. Elke module wordt afgesloten met een toeting.
Bij het slagen voor alle modules behaalt u de titel ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie’
Specialisatie: Acne medisch bekeken,
Specialisatie:Medische camouflage
Specialisatie Ontharingstechnieken:
Elektrisch ontharen, diathermie- en blendmethode
Specialisatie Ontharingstechnieken:
Laser en flitslicht
Signalering en preventie van huidkanker
Teledermatologie
Cosméceuticals
Behandeling van littekens: o.a. microdermabrasie en peelings
Medische communicatie en dossiervorming

Voor de specialisaties: Acne, Camouflage, Elektrisch ontharen en Laser en flitslicht kunt u examen doen bij een geregistreerde exameninstelling om voor het branchespecialisatiediploma
in aanmerking te komen.

Meer informatie over deze opleiding vindt u hier.