Home

Wat is een Medisch Schoonheidsspecialist?


Een Medisch Schoonheidsspecialist is een schoonheidsspecialist die kennis heeft van de medische aspecten van de huid. Deze schoonheidsspecialist heeft, naast de opleiding voor schoonheidsspecialiste, de basis- en vervolgopleiding dermatologie en de Masterclass Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten gevolgd. De Medisch Schoonheidsspecialist is verder geschoold in de medische aspecten van specialistische behandelingen. Bovendien is zij getraind en vakbekwaam in omgang met apparatuur. Daarnaast is zij volledig op de hoogte van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten.

De Medisch Schoonheidsspecialist schrijft geen medicatie voor, maar werkt nauw samen met dermatologen, huisartsen en andere professionals. Zij heeft een signalerende functie, waardoor bijvoorbeeld diverse vormen van huidkanker in een vroeg stadium ontdekt kunnen worden. Omdat de Medisch Schoonheidsspecialist geoefend is in dermatologische kennis, is zij in staat huidproblemen te analyseren en te herkennen. Daarom zijn patiënten met een (chronische) huidaandoening of een beschadigde huid bij de Medisch Schoonheidsspecialist in vakkundige handen.

Juist omdat de Medisch Schoonheidsspecialist alle medisch gerichte specialisaties heeft, bent u ook voor huidverjonging en het tegengaan van huidveroudering aan het juiste adres. Vanzelfsprekend kunt u bij de Medisch Schoonheidsspecialist ook terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen om de conditie van de (gezichts)huid te verbeteren.

Nascholing voor de Medisch Schoonheidsspecialist is verplicht. Jaarlijks wordt zij gecontroleerd op zaken als vakbekwaamheid en actuele ontwikkelingen binnen de dermatologie. De Medisch Schoonheidsspecialist kunt u herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®.


ACTUEEL

Beauty Award uitreiking 2021

Nieuwegein – 29 april 2021

U-Consultancy was dit jaar sponsor van de Beauty Award. Zondagavond 25 april 2021 werd deze Beauty Award uitgereikt! Een bekroning op het werk van schoonheidsspecialisten. Tijdens een feestelijke online uitreiking werden de zeven felbegeerde awards overhandigd aan de winnaars. Onder de zeven winnaars meerdere oud-cursisten van U-Consultancy! Waarvan twee opgeleid tot Medisch Schoonheidsspecialist en een nog in opleiding.

Winnaars:
Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Noord – Inge van der Meulen (medisch schoonheidsspecialist)
Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Zuid – Wil van Deursen (medisch schoonheidsspecialist)
Schoonheidsspecialist van het jaar, regio West – Sheila van Limpt (in opleiding tot medisch schoonheidsspecialist)


Nieuwe Medisch Schoonheidsspecialisten

Nieuwegein

Onlangs hebben twee kersverse Medisch Schoonheidsspecialisten hun diploma in ontvangst mogen nemen bij U-Consultancy. Van harte gefeliciteerd, Marlena en Nerina!


Persbericht: Opleiding Medisch Schoonheidsspecialist officieel erkend op hbo-niveau

Verheugd en trots kan U-Consultancy melden dat de opleiding Medisch schoonheidsspecialist/Masterclass Dermatologie vanaf maart 2018 is geaccrediteerd door de SNRO en geregistreerd als hbo-conform geaccrediteerde opleiding. “Dit kwaliteitskeurmerk is een waarborg voor het niveau en de professionaliteit van onze opleiding. We zijn trots op deze erkenning!”

Kwaliteitsgarantie
Carla Uppelschoten, directeur van U-Consultancy, is blij met deze accreditatie. “De opleiding Medisch Schoonheidsspecialist werd door U-Consultancy zes jaar geleden ontwikkeld, vanuit de visie om schoonheidsspecialisten meer kennis over de huid bij te brengen. De Medisch Schoonheidsspecialist is onafhankelijk opgeleid door dermatologen volgens de medische richtlijnen die ook worden gebruikt door medisch specialisten en huisartsen en heeft een belangrijke signaalfunctie bij verschillende huidaandoeningen. Door een huidaandoening in een vroeg stadium te herkennen, kan er op professionele wijze worden behandeld of doorverwijzen naar een arts. Daarnaast kan een Medisch Schoonheidsspecialist diverse specialistische huidbehandelingen toepassen, waaronder acné, overbeharing en camouflage en verantwoorde productkeuzes maken. Bovendien wordt de Medisch Schoonheidsspecialist opgeleid op het gebied van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten en is getraind om te werken met specialistische apparatuur. Dat de opleiding nu officieel HBO-conform is geaccrediteerd door de SNRO is heel goed nieuws voor alle schoonheidsspecialisten die hun vak op een hoger niveau willen uitoefenen”, vertelt Uppelschoten.

Keurmerk
Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging van (beroeps)opleidingen in het particulier onderwijs, met een ruime ervaring in de integrale en complementaire gezondheidszorg. Het SNRO-keurmerk is een herkenbare kwaliteitsgarantie.

Het vak schoonheidsspecialist op hoger niveau
De opleiding Medisch schoonheidsspecialist/Masterclass Dermatologie is bedoeld voor schoonheidsspecialisten die zich verder willen specialiseren in hun vakgebied. De Masterclass bestaat uit 18 modules en is een uniek programma op het gebied van dermatologie waar alle belangrijke aspecten van de huid aan de orde komen. De verschillende modules zijn ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en gaan in op zowel de theorie als de praktijk. Bij voldoende resultaat van alle modules en het behalen van de examens ontvangt de cursist het Diploma ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie’.

Accreditatie:

De SNRO heeft deze opleiding op hbo-niveau geaccrediteerd met 49,39 EC.


Publicaties:

Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® aan het woord: (De Beauty Professional – dec. 2018)

Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® aan het woord: (De Beauty Professional – editie 7 2018)

Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® aan het woord: (De Beauty Professional – editie 1 2019)