Opleiding Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®

Opleiding
Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®Speciaal voor schoonheidsspecialisten biedt U-Consultancy een opleidingstraject Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® van 18 modules met diverse specialisaties waarbij cliënten vergoedingen krijgen van zorgverzekeraars. De specialisaties tonen aan dat de medisch schoonheidsspecialist Dermatologie® hoger geschoold is in dit betreffende onderdeel. Hiermee toont zij de klant competentie in het leveren van een veilige behandeling, wat vertrouwen en geloofwaardigheid geeft bij de klant .


U kunt Medisch Schoonheidsspecialist worden indien u al bent opgeleid tot schoonheidsspecialist.
Meer informatie over het opleidingstraject vindt u hier.


Voor schoonheidsspecialisten die de basis- en vervolgopleiding Dermatologie hebben gevolgd en specialist willen worden in de medische aspecten van het beroep, is er nu een Masterclass Dermatologie. Deze masterclass kan in eigen tempo worden gevolgd en bestaat uit verschillende modules. In de masterclass ligt de nadruk vooral op praktische vaardigheden, het hanteren van medische richtlijnen, het helder communiceren met medische disciplines en dossiervorming.

De specialistische huidbehandelingen die in de opleiding getraind worden, zijn gebaseerd op wetenschappelijke toepassingen en medische richtlijnen. In iedere module zijn één of meerdere dagdelen ingericht voor het trainen van praktische vaardigheden onder directe coaching van dermatologen en andere deskundigen. De modules van de masterclass worden op verschillende momenten georganiseerd, zodat de cursist zijn eigen werktempo kan bepalen. Iedere module kan apart gevolgd worden en na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat. Vrijstellingen zijn alleen mogelijk na overleg, op basis van gelijkgestelde diploma’s.

Masterclass
De Masterclass bestaat uit 10 modules welke theorie- en praktijkelementen bevatten. Elke module wordt afgesloten met een toetsing. Bij het slagen voor alle modules behaalt u de titel ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie’.

– Specialisatie: Acne medisch bekeken,

– Specialisatie: Medische camouflage
– Specialisatie Ontharingstechnieken: Elektrisch ontharen, diathermie- en blendmethode
– Specialisatie Ontharingstechnieken: Laser en flitslicht
– Professionele praktijkvoering
– Signalering en preventie van huidkanker
– Huidfotografie en verwijzing naar de eerste lijn
– Cosméceuticals
– Behandeling van littekens: o.a. microdermabrasie en peelings
– Medische communicatie en dossiervorming

Voor de specialisaties: Acne, Camouflage, Elektrisch ontharen en Laser en flitslicht kunt u examen doen bij een geregistreerde exameninstelling om voor het branchespecialisatiediploma in aanmerking te komen.

Meer informatie over de Masterclass vindt u hier.